• Sacred Walls for Peace

    Light and water are defined as the two primary elements which sculpt a sacred space beyond all religious boundaries. The design is strongly inspired by passive vernacular architecture found in the Casamance, Senegal region. Rainwater collection has been a part of traditional architecture in the region as it is located in a tropical savanna climate zone. Sustainable materials such as thatch, bamboo, and compressed earth blocks(CEB) are produced and built with locally available vegetation, earth, and water.

  • Rehabilitating Mapo Oil Depot

    Mapo Oil Depot was established in 1976 after multiple oil crises. In the transformation of the Mapo Oil Depot, the essence is not in the architectural formulation but in the reinterpretation and preservation of the site’s unusual terrain. In contrast to its highly developed neighboring context, the site remains secluded and solitary. It is a place for restless citizens to retreat from the city, to enjoy a moment of calm through reflecting, contemplating, and sharing cultural inspirations. The masterplan consists of multiple floating terraces, a new Culture Haus, and a Hidden Pavilion which preserves one tank in its original condition for permanent exhibitions. Memory is an imprint in our minds. The complex layering of memory shifts mysteriously over time, constantly changing and refabricating. The imprint of the tanks and its repetition, stamped into a historic piece of terrain, creates the most rare and unique situation. It is the memory of the land, the imprint which is preserved. Role_Concept, Design, Communication, Production (all images courtesy of HENN)

  • Environmental Performance of Adaptive Building Envelope Design

    Since the first construction in 1962, apartment housing represented modernity and quickly became a ubiquitous urban housing typology in the midst of Korea’s rapid economic growth. As the city stepped into the 21st century, the old slab typology—criticized for their lack of diversity and low density, adapted a new housing model from North American urban residential schemes—the mega glass tower. Energy consumption of the new tower typology has doubled from the linear slab model due to the increase in glazing ratio, the application of tinted green double glazing in replacement of clear double glazing, and the irregular orientation of the floor plans. This research analyzes the environmental performance of the new tower typology in comparison to the previous slab typology with the objective to improve the quality of future urban housing design and planning in Seoul. (AA School of Architecture, published)
  • Leichtbau

    Proposal to build a temporary modular exhibition space for an annual winter sports event on the frozen lake of St. Moritz. The polycarbonate sheet frames are assembled to form bars and seating areas for the vip and public visitors. The bar and seating are cut and assembled from a standard sheet; providing rigidity to the frame structure. The visitors weave through the frames, which visually connects the vip with the public from one end to the other extent of the exhibition space. (Harvard GSD Prof. Werner Sobek)
  • World Seed Conference Masterplan

    Located 20 km outside of Beijing, the masterplan required a new conference hub for hosting the ISF international seed agricultural federation with further plans for an ecological, recreational destination. The development phasing expands in concentric circles like tree growth rings. Net zero carbon emission and primary energy consumption strategies were established as a design guide for the masterplan. Divided by a central green zoning, three nodes are connected to its natural surrounding by waterways which provide leisure, transportation, and irrigation. Role_Concept, Design, Masterplan, Sustainability, Production (all images courtesy of HENN, 1st place)
  • Performance Arts Center + Daycare

    The site faces a river park to the north and a mixed urban, suburban context to the south. The proposed program is a combination of performance arts center for the Allston community and a daycare center with after school programs. The Performance Arts Center embraces the Daycare Center in a C-shape with a theater anchored at each end. Bridging the two theaters in the center is the lobby that has the courtyard to one side and the Charles River on the other side. The lobby is a window out further to the park that also links back to the city fabric. (Harvard GSD)
  • Madrid Urban Living Environment

    The new economic conditions and housing demographics of Madrid require shared living facilities and a diversified mix of social and free market housing. The urban strategy of the project is to keep the site open and permeable at the pedestrian level for the public. The new building is a simple bar building typology that rests above the roofs of the existing historic palace; anchoring its vertical circulation into the existing buildings and floating above the courtyard. The environmental performance driven proposal provides improved privacy towards the flats, better views, higher cross ventilation performance, and reduced floor area use for circulation and access. The corridor as a transitional space has benefits in terms of comfort during the winter when it is shifted inside the building as an unheated passive space and does not have a significant impact onto the energy consumption of the individual flats. (AA School of Architecture)

  • Culture Park Museum of Polish History

    The Museum of Polish History is proposed to be located in the Ujazdow Castle as an extension of two modern courtyard wings in the original footprint of D. Merlini’s 18th century additions to the west of the castle. The landscape bridge attempts to erase the freeway cutting through the historic site and reconnect the broken original royal park. A new Kunsthalle is placed on the site over the landscape bridge as the main architectural gesture.  Role_Concept, Research, Design, Masterplan, Production (Collaboration with GSAPP Columbia Prof. Konyk)    
  • Urban Aeration

    Can the physical materiality of our built environment actually reduce the carbon dioxide in the air? The concept for the site is that of a porous filter composed of carbon capture and oxygen enhancing natural minerals. Using this as a landscape element, we create a porous plaza on the site, which acts to filter and cool the surrounding urban air through means of induced air current. The residential units are similarly arrayed in a simple block on the southern edge of the site, itself also clad in remediation minerals. Role_Concept, Research, Design, Masterplan, Sustainability, Production (Collaboration with GSAPP Columbia Prof. Konyk)

  • Wenzhou Highrise

    Located on the southern edge of the business district, the 160m high Wenzhou Tower forms an impressive architectural gate condition for the entire new city development. A series of triangulated green pockets revolve around the periphery of the tower's office program to provide healthy indoor working environments. The spiral of green pockets creates a rippling effect on the facade which in turn, provides dramatic reflections of the sky, landscape, and context. Role_Concept, Design, Masterplan, Communication, Production (all images courtesy of HENN, 1st place)
  • Factory of the Future

    Published in Germany’s Wirtschaftswoche Economy Magazine Fall 2012, the research involved understanding the changing relationship of the supplier and the factory. To increase manufacturing efficiency, the current supplier produces modules rather than the basic pieces or raw materials. A new form of partnership and knowledge exchange is emerging as the supplier becomes a co-developer. Role_Concept, Research, Production (all images courtesy of HENN)
  • Z8 Beijing CBD Tower

    The 300 m high tower is located at the heart of the central business quarter of Beijing on the main axis of the city. The building is founded on a three-lobed shape in plan. The facade form reacts like an elastic skin drawn over envelope and creates folds in the concave areas. These folds provide solar protection with the application of 3 different glass transparencies. Role_Design, Sustainability, Production (all images courtesy of HENN)
  • Huawei R&D Masterplan

    Phase II of the project is an evolution from an existing Phase I design on the R&D site. Special programmatic buildings are positioned to create epicenters shared by both phases. In contrast to Phase I’s designed lake, Phase II introduces a natural water edge to the masterplan. The masterplan is composed of a single modular building which situates itself into 3 clusters throughout the site. The composition of the 3 research clusters create a unique interstitial relationship to its natural environment. Each new building module houses both office and laboratory program which are intertwined with an efficient loop circulation system. Role_Concept, Design, Masterplan, Communication, Production (all images courtesy of HENN, Finalist)
  • H:Y Pattern Housing

    Generated through the analysis of Jasper John’s Usuyukii 1979 print, the pattern exercise outcome establishes an array of residential units from studio to luxury lofts. In addition to the shifting location of the corridor, the rotation of each unit provides multiple views and breaks away from the typical slab layout. An H shape and Y shape building occupy the residential site allowing for the landscape, light and air to flow through the building. (Harvard GSD)
  • Three Prong Bridge

    A central hinge concept is used as a bridge which connects three different levels over a triangular open plaza. Like a three-prong scissor, the central hinge functions as a transition space for exchange and meeting. (Harvard GSD)
  • Nantong Urban Museum + Sports Stadium Masterplan

    The sports facilities and outdoor spaces of the masterplan introduce a playful 45 degree diagonal grid into the orthogonal urban context. The urban planning museum is a perfect cube which is a counter anchor to  an important historic temple. The facade of the urban planning museum opens and closes in relation to the program- views for office spaces and indirect lighting for exhibition areas. Role_Concept, Design, Masterplan (all images courtesy of HENN, 1st place)
  • Guangzhou Science Museum

    The Guangzhou Science Museum is designed to provide maximum thermal comfort creating a urban microclimate. Evaporative cooling pipes are seamlessly integrated and woven into the vertical shading lamellas to reduce temperatures surrounding the museum. In the interior large interior green wall and chilled water wall surfaces dehumidify the air and cool the cellular atrium spaces. Published in 31st International PLEA (Passive and Low Energy Architecture) 2015 Conference Bologna, Italy: “Achieving Comfort in Subtropical Climates: Building a Microclimate in the Guangzhou Science Museum” with Transsolar KlimaEngineering. Role_Design, Sustainability, Research, Production (all images courtesy of HENN)